Od otočića do Fortice brodom

Pustolovina brodom započinje u jutarnjim satima na rivi ispred Dupina. Prva destinacija je poznati Paški most koji je jedina poveznica otoka Paga sa kopnom, te utvrda Fortica koja se nalazi podno Paškog mosta, koja je u prošlosti bila vrlo značajna zbog kontrole prometa između otoka Paga i kopna.

Nakon razgledavanja i fotografiranja odlazi se na otočić Sikavac na kojem se uzima kratka pauza za opuštanje, kupanje te razgledavanje arheološkog nalazišta. Otočić Sikavac krije puno zanimljivih povijesnih priča, a jedna od njih je arheološko nalazište gdje su pronađeni ostaci bizantske utvrde koja datira još iz 6. stoljeća. Utvrda se sastoji od šest kula, dvadeset prolaza, trideset sedam objekata te dva trga, te pruža jedinstveni doživljaj koji ne želite propustiti!

Nakon razgledavanja, kupanja i uživanja na plaža Sikavca, kreće se na brod, te uz još jedan krug brodom duž obale, slijedi povratak u početnu destinaciju, Vlašiće.

  • Polazak: 8:00 sati, Dupin, Vlašići
  • Dolazak: 13:00 sati, Dupin, Vlašići

Pošalji upit!


Okusi PagOd otočića do fortice brodomKanu safar/rafting na ZrmanjiFoto safari na rijeci ZrmanjiVožnja quadom po otoku Pagu

tnegulicOd otočića do Fortice brodom