Okusi Pag

Želite okusiti čari Paga, a ne znate od kud krenuti u pustolovinu i istraživanje?

Mi Vam nudimo idealnu ponudu jednodnevnog izleta, kojom ćete zasigurno ispuniti svoj dan.

Grad Pag je nadaleko poznat po proizvodnji i prodaji soli, te ga razne priče još iz prošlosti vezuju za to. Ako ste voljni kročiti skupa sa nama u istraživanje kako je to sve počelo još prije nekoliko stoljeća, znajte da ste dobrodošli!

Izlet započinje posjetom muzeju soli koji je smješten u bivšim skladištima soli u kojima se mogu vidjeti razni alati i naprave pomoću kojih se u davnoj prošlosti vadila i transportirala sol.

Nakon posjete muzeju, odlazi se do benediktinskog samostana u kojem se također može puno naučiti o kulturi grada Paga koja seže još iz davnih vremena, pa sve do danas. Benediktinski samostan bavi se izradom paške čipke, raznim tradicionalnim slasticama kao što su: paški baškotin, kolacić, koludraška štrika, badešina torta, pandešpanj te rafijoli. U samostanu su također izloženi vrijedni predmeti iz slikarstva te razne skulpture koja pripradaju među najvrijednija umjetnička djela kojima se lokalno stanovništvo nadaleko diči.

Nakon posjete benediktinskog samostana odlazi se u obilazak samog centra i crkve Marijina Uznesenja te potom slijedi degustacija paških autohtonih jela u konobi Bile koja se nalazi pored same crkve. Poslije degustacije i malog odmora slijedi povratak u Vlašiće.

Nakon posjete konobe “Bile” slijedi povratak u Vlašiće.

  • Polazak: 17:00 Vlašići, Dupin
  • Dolazak: 21:00 Vlašići, Dupin

Pošalji upit!


Okusi PagOd otočića do fortice brodomKanu safar/rafting na ZrmanjiFoto safari na rijeci ZrmanjiVožnja quadom po otoku Pagu

tnegulicOkusi Pag